Movares
Graadt van Roggeweg Utrecht

Vissim

De aanleg van een nieuwe weg, de herinrichting van een kruising of het prioriteren van openbaar vervoer. Welke maatregelen ook worden toegepast om stedelijke verkeers- en vervoersvraagstukken op te lossen, ze hebben alle effect op de afhandeling en doorstroming van het verkeer.

Maar wat zijn de effecten precies per maatregel? En wat gebeurt er als je een combinatie van maatregelen toepast? De verkeerssimulatietool VISSIM (Verkehr In Städten SIMulation) geeft tot in detail antwoord op dit soort vragen. Vooraf, dus zonder dat maatregelen daadwerkelijk hoeven worden uitgevoerd. Dit maakt VISSIM een geschikt instrument om beleidsplannen op voorhand te toetsen en uiteindelijk tot een doortimmerd verkeersbeleid te komen.

Vissim is speciaal ontwikkeld om oplossingen voor verkeers- en vervoersvraagstukken te evalueren. Het is een microscopisch, tijdgeoriënteerd en op individueel gedrag gebaseerd simulatiemodel. Het programma geeft inzicht in de effecten van de diverse maatregelen die door de plannenmakers worden beoogd. VISSIM simuleert niet alleen individuele voertuigen, ook het nauwkeurig modelleren van fietsers, bus- en tramlijnen is mogelijk.

Het programma kan diverse verkeers- en vervoerssituaties analyseren. Denk bijvoorbeeld aan complexe netwerken met verschillende verkeerssamenstellingen, verkeerslichten, rotondes, ongelijkvloerse aansluitingen en bus-/tramstations. Tijdens de simulatie is realtime een animatie van het verkeersproces te volgen, terwijl na afloop diverse statistische gegevens worden gegenereerd, zoals reistijden, vertragingstijden en wachtrijlengtes.
Verkeersstudie Zuidas A10 Amsterdam
Verkeersstudie Zuidas A10 Amsterdam
AGV-Movares heeft voor Rijkswaterstaat Noord-Holland een dynamische modelstudie uitgevoerd naar de A10 Zuidas.... Lees meer