Movares
Netwerk optimalisatie

Netwerk optimalisatie

Essentieel voor het goed functioneren van het openbaar vervoer is een voor de reiziger logisch opgebouwd netwerk dat een hoge vervoerkwaliteit biedt. 

Niets is voor de reiziger zo verwarrend als het station uitkomen en dan vele verschillende reismogelijkheden aantreffen die hij in zijn hoofd heeft, maar die allemaal net iets anders doen en vooral niet frequent rijden. De reiziger zoekt duidelijke patronen, hoog comfort, en een goede frequentie van zijn bus of tram.

Bij Movares mobiliteit (voorheen AGV-Movares) zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen van hoogwaardige OV netwerken die voldoen aan deze eisen en meer van deze tijd zijn.  We kunnen strategische studies uitvoeren die het beeld kunnen scheppen voor 10 of 20 jaar vooruit in de tijd en die bepalend kunnen zijn voor de ontwikkeling van de ruimtelijke ordening in stad en dorp. Maar ook aanpassingen van bestaande netwerken gericht op een meer efficiënte exploitatie en tegelijk meer gericht op de wensen van de reiziger in deze tijd.  Ook zijn we gespecialiseerd in diverse deelvraagstukken in dit verband zoals de bediening van vervoerarme gebieden.