Movares
Bus- en tramstations

Bus- en tramstations

Knooppunten (stations voor bus, tram, trein en metro) vormen zeer belangrijke onderdelen van onze verkeer- en vervoernetwerken. Ze moeten zorgen voor een naadloze overstap tussen de verschillende vervoerswijzen als intercity, stoptrein, metro, tram of bus, maar ook voor uitwisseling met taxi, fiets (eigen fiets, huurfiets en ov-fiets), elektrische fiets/scooter en de deelauto, huurauto en personenauto (Park & Ride, Kiss & Ride).

Een goed functionerend knooppunt ligt op een strategische plek en heeft een eigentijdse hoogwaardige uitstraling met een prettig verblijfsklimaat.
Niet in de laatste plaats dient rekening gehouden te worden met voorwaarden op het gebied van logistiek, ruimte en veiligheid.
Knooppunten zijn interessant voor projectontwikkelaars (gebiedsontwikkeling), die een belangrijke financiële bijdrage kunnen leveren.

Wij kunnen een Programma van Eisen voor u opstellen op basis van de te verwachten aantallen bussen en/of trams. Een ontwerp kan door ons worden gemaakt en vervolgens gesimuleerd met Vissim, om de afwikkeling en capaciteit te beoordelen. Ook loopstromenonderzoek kunnen wij voor u verrichten. Zo krijgt u een bus- of tramstation dat goed werkt in de praktijk. Vervolgens kunnen wij voor u ook dynamische reizigersinformatie systemen (DRIS) verzorgen of programmatuur voor een dynamisch busstation.