Movares
Hoogwaardig openbaar vervoer

Hoogwaardig openbaar vervoer

OV heeft bij een deel van de gebruikers (vooral automobilisten) nog een slecht imago. Traag, omslachtig, weinig modern, bedoeld voor losers. Hoe krijgen we het OV op een kwalitatief hoger plan?
Hoe verleiden we een deel van de automobilisten om in het OV te stappen? Hoe krijgt het OV in een stad een behoorlijke doorstroming en betrouwbaarheid? De fransen geven ons goede voorbeelden: rigoureus de ruimte claimen voor OV en voetgangers/fietsers, en meteen de openbare ruimte opknappen. Omdat het OV (en de fiets) veel efficiënter met de ruimte omgaan kun je dan veel meer mensen de stad in krijgen en de vitale centra bereikbaar houden. In ons (polder)land lijkt dat een stuk moeilijker. Toch zien we ook in ons land steeds meer goede voorbeelden. 

Door concentreren van het OV op een aantal (HOV-)assen zijn doorstromingsmaatregelen veel effectiever. Van te voren wilt u wel een goed idee hebben wat dit voor alle mobilisten betekent. Dat kan Movares Mobiliteit voor u berekenen, bijvoorbeeld met een verkeersmodel, en u helpen om een optimaal evenwicht te kiezen. Verder moeten de zichtbare onderdelen als voertuigen en knooppunten bijdragen aan een goed imago: groen, high-tech, comfortabel, kwaliteit, modern. Onze ontwerp experts maken voor u een mooi en functioneel ontwerp voor de toekomst,en  helpen u ook om deze toekomstige situaties te visualiseren in de besluitvorming.